ΠΡΟΦΙΛ

Ένα πρωτοπόρο όραμα

Μια ξεχωριστή νέα ιδέα που ταράζει τα νερά της αγοράς και αλλάζει το παιχνίδι. Αυτό είναι το απαραίτητο αρχικό συστατικό μιας κυρίαρχης επιχείρησης, όπως είναι σήμερα η Oniverse στα είδη εσωρούχου, μαγιό και ένδυσης.

Το 1987, ο ιδρυτής και CEO, Sandro Veronesi, εισάγει στην αγορά έναν καινοτόμο τρόπο πώλησης προϊόντων μέσω δικτύου franchising των καταστημάτων CALZEDONIA. Η επιτυχία δεν αργεί να έρθει. Η αρχική γκάμα προϊόντων επεκτείνεται και στο lingerie με τη δημιουργία της INTIMISSIMI και της TEZENIS και εδραιώνεται στην Ιταλία κατακτώντας σημαντικό μερίδιο της εγχώριας αγοράς.

Παράλληλα αναπτύσσεται δυναμικά το διεθνές δίκτυο καταστημάτων CALZEDONIA – INTIMISSIMI – TEZENIS, ακολουθώντας εντυπωσιακή ανοδική πορεία. Το δίκτυο CALZEDONIA έχει επεκταθεί σε περισσότερες από 50 χώρες, το δίκτυο INTIMISSIMI σε 45 και πλέον χώρες και το δίκτυο καταστημάτων TEZENIS σε 31 χώρες, επιβεβαιώνοντας την ευρεία αποδοχή των προϊόντων και των brands από το καταναλωτικό κοινό.

Η εταιρεία μας Calin Α.Ε. ιδρύθηκε το 1995. Εξασφάλισε το δικαίωμα ανάπτυξης του ελληνικού δικτύου καταστημάτων Calzedonia Intimissimi Intimissimi UomoTezenisFalconeri ως κύρια δικαιοπάροχος (Master Franchisor). Στην Ελλάδα λειτουργούν 59 καταστήματα CALZEDONIA, 52 καταστήματα INTIMISSIMI, 12 καταστήματα INTIMISSIMI UOMO, 17 καταστήματα TEZENIS και 3 καταστήματα FALCONERI.

Στην Ελλάδα, τον Οκτώβριο του 2016, άνοιξε το πρώτο κατάστημα Falconeri, στο Golden Hall, ενώ το δεύτερο κατάστημα άνοιξε τις πόρτες του στο Σύνταγμα τον Οκτώβριο του 2018. Ως νέα προσθήκη στην οικογένεια των brands ήρθε, στα τέλη Μαρτίου 2018, το INTIMISSIMI UOMO, με 2 καταστήματα αποκλειστικά για το αντρικό κοινό, στο εμπορικό κέντρο The Mall Athens και στο Mediterranean Cosmos στην Θεσσαλονίκη ενώ το τρίτο στη σειρά κατάστημα άνοιξε τον Φεβρουάριο του 2019.

Στη ζωή όπως και στη δουλειά πρέπει να είμαστε οι πρωταγωνιστές, όχι οι θεατές.

Sandro Veronesi, CEO

Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα

Η επιτυχία της Oniverse οφείλεται στη συνύπαρξη πολλών παραγόντων, όπως το μεγάλο εύρος προϊόντων, την ιδιαίτερη σημασία που δίνεται στη μόδα, στο στυλ και στις τάσεις και φυσικά στον ασυναγώνιστο λόγο ποιότητας/τιμής, στοιχεία που ικανοποιούν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς πελάτες.

Πίσω από όλα αυτά λειτουργεί μια καθετοποιημένη δομή που εξασφαλίζει αποτελεσματικότητα και ευελιξία: η ιδέα, ο σχεδιασμός, η παραγωγή και η διάθεση κάθε ξεχωριστού προϊόντος γίνεται εσωτερικά ή μέσω θυγατρικών εταιριών. Οι πωλήσεις πραγματοποιούνται μέσω one brand καταστημάτων με απ’ ευθείας διαχείριση ή μέσω ξένων διανομέων. Στα καταστήματα φροντίζεται και η πιο μικρή λεπτομέρεια. Από την εικόνα τους και τη στρατηγική επιλογή θέσης στις κεντρικές αγορές των σημαντικότερων πόλεων μέχρι τη διαρκή εκπαίδευση των υπαλλήλων. Αλλά και διαφημιστικά, η εταιρεία κινείται εξίσου δυναμικά, με μεγάλες καμπάνιες χρησιμοποιώντας εικόνες κορυφαίων φωτογράφων και μοντέλων. Είναι ευρέως γνωστό πως η Gisele Bundchen (για την CALZEDONIA) και η Irina Shayk (για την INTIMISSIMI) είναι δυο από τα μοντέλα που η Oniverse λανσάρισε στο χώρο της μόδας με τις καμπάνιες της. Η παγκοσμίου φήμης ηθοποιός Julia Roberts είχε αποτελέσει το πρόσωπο FW campaigns της CALZEDONIA ενώ η επίσης mega star Sarah Jessica Parker αποτελεί το πρόσωπο της διαφημιστικής καμπάνιας της INTIMISSIMI. Η Ν.1 επιδραστική influencer στον κόσμο, στον χώρο της μόδας, η ιταλίδα Chiara Ferragni έχει στρατηγική συνεργασία τα τελευταία χρόνια και με τα 2 brands.

Η Oniverse με το πρωτοποριακό κι επιτυχημένο concept, άλλαξε τον τρόπο που ο καταναλωτής αγοράζει “προσωπικά είδη ένδυσης”. Πολύ περισσότερο δε, διεύρυνε το μέχρι παλαιότερα “συγκεκριμένο” κοινό, σε όλα τα φύλα και όλες τις ηλικίες. Πίσω, ωστόσο, από τις επιτυχίες των αριθμών και των μεγεθών ανάπτυξης βρίσκονται οι άνθρωποι. Οι άνθρωποι που παθιάζονται, αγαπούν κι αφοσιώνονται σε κοινούς στόχους και projects. Αυτές είναι άλλωστε και οι αξίες που πρεσβεύουν κι εκφράζουν ένα μεγάλο brand όπως το οραματίστηκε ο ιδρυτής τους Sandro Veronesi: “Στη ζωή όπως και στη δουλειά πρέπει να είμαστε οι πρωταγωνιστές, όχι οι θεατές”.