ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

Στόχοι

Πιστεύουμε ότι η ανακύκλωση είναι ένα θέμα που αφορά όλους μας. Όλοι όσοι στελεχώνουμε την εταιρεία CALIN, μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα: να αποκτήσουμε μια πιο ενσυνείδητη οικολογική στάση κι έχουμε επιλέξει να συμβάλλουμε ενεργά στην βελτίωση της ποιότητας και του επιπέδου της ζωής μας.

Στόχος μας μέσα από τα περιβαλλοντολογικά μας προγράμματα είναι να περάσουμε το μήνυμα ότι όλοι μπορούμε να κάνουμε ένα βήμα προς την μείωση των απορριμμάτων. Μπορούμε να το πετύχουμε μέσα από την επαναχρησιμοποίηση των ειδών που συλλέγουμε, εξοικονομώντας ενέργεια και φυσικούς πόρους και μειώνοντας τη ρύπανση του φυσικού μας περιβάλλοντος. Άλλωστε, η επαναχρησιμοποίηση είναι η πλέον περιβαλλοντικά προτιμητέα εναλλακτική λύση σε σχέση με άλλες μεθόδους διαχείρισης αποβλήτων.

Δράσεις

Η αρχή έγινε το 2011 με 2 επιτυχημένα προγράμματα recycling των καταστημάτων CALZEDONIA και INTIMISSIMI που είχαν την μορφή προωθητικών ενεργειών. Έκτοτε, τα προγράμματα αυτά καθιερώθηκαν καθώς και η ανταπόκριση του κοινού ήταν εξαιρετικά θετική. Είναι μεγάλη μας χαρά να βλέπουμε την ανταπόκριση των καταναλωτών και στις οικολογικές μας προσκλήσεις. Μία θερμή, οικολογικά συνειδητή συμμετοχή που ξεπερνά πολλές φορές το όφελος από το χρηματικό αντίτιμο, αφού μεγάλο μέρος του καταναλωτικού μας κοινού μας παραδίδει πολύ περισσότερα είδη από ότι προβλέπουν οι ενέργειες, χωρίς να προσβλέπει σε αγορά προς όφελός του, παρά μόνο στην ενίσχυση της πρωτοβουλίας ανακύκλωσης.

Αλυσίδα καταστημάτων CALZEDONIA

Κάθε χρόνο, οι πελάτες μας προσκαλούνται να ανακυκλώσουν τα παλιά τους ρούχα κι αξεσουάρ θαλάσσης (σαγιονάρες, πετσέτες θαλάσσης, υφασμάτινες ή πλαστικές τσάντες θαλάσσης, μαγιό κ.α). Με αυτό τον τρόπο, μπορούν στη συνέχεια να αγοράσουν είδη της νέας συλλογής προϊόντων, με μειωμένες τιμές: -5€ για γυναικεία, -3€ για ανδρικά και -2€ για παιδικά μαγιό και παρεό.

Αλυσίδα καταστημάτων INTIMISSIMI

Κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου, οι πελάτες μας παροτρύνονται να φέρνουν για ανακύκλωση εσώρουχα και ρούχα. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν στη συνέχεια να αγοράσουν φθηνότερα τα είδη της επιλογής τους.

Τα είδη προς ανακύκλωση αποστέλλονται στην I: CO, την παγκόσμια εταιρεία ανακύκλωσης υποδημάτων και ενδυμάτων. Επίσης, δραστηριοποιούμαστε και στην ανακύκλωση τεχνικού εξοπλισμού που προέρχεται από την αντικατάσταση υλικών βιτρίνας 46 καταστημάτων CALZEDONIA στην Ελλάδα. Πρόκειται για υλικά που αποτελούνται κυρίως από μέταλλο και πλαστικό και παραδίδονται στην εταιρεία GENERAL RECYCLE S.A.

Βραβεία

Η εταιρεία μας έχει διακριθεί για την φιλική στάση της προς το περιβάλλον με το χάλκινο βραβείο των «Enviromental Awards 2014» και ειδικότερα για τις ενέργειες ανακύκλωσης που υλοποίησαν τα brands CALZEDONIA και INTIMISSIMI. Πρόκειται για οικολογικές ενέργειες που υλοποιούμε, ορμώμενοι από την πεποίθηση ότι μπορούμε να ευαισθητοποιήσουμε το κοινό μας στο ζωτικό θέμα της ανακύκλωσης, προσφέροντάς τους έκπτωση στην επόμενη αγορά τους από τα καταστήματά μας.

Από το 2011 μέχρι σήμερα έχουμε ανακυκλώσει περισσότερα από 85.000 είδη ένδυσης, σουτιέν, μαγιό και διάφορα είδη beachwear. Και συνεχίζουμε!