FALCONERI,

FΑLCONERI DREAM

Η Falconeri, το απόλυτο brand για τους λάτρεις του κασμίρι και των φυσικών νημάτων, υποστηρίζει θερμά το δικό του Μανιφέστο. Πρόκειται στην ουσία για την έκφραση ενός ονείρου που έγινε πραγματικότητα και αποτελείται από 5 κεφάλαια με το καθένα να εξηγεί και μια θεμελιώδη πτυχή του DNA του ιταλικού brand. Βασισμένο σε μια ξεκάθαρη, διαφανή φιλοσοφία, το brand που ανήκει στον όμιλο Calzedonia Group αποσαφηνίζει όσο ποτέ την ταυτότητά του με τη νέα καμπάνια του: Το κασμίρι υψηλής ποιότητας σε εκπληκτικές τιμές, μόνο 149€. Η αποστολή του brand ήταν πάντα να μεταδώσει ένα ισχυρό και ξεκάθαρο μήνυμα ότι η τιμή δεν είναι πάντα ανάλογη με την ποιότητα ενός ενδύματος. Η Falconeri καθιστά το κασμίρι – ένα κατεξοχήν πολυτελές νήμα – προσιτό, χάρη σε μια «δημοκρατική» τιμολογιακή πολιτική που δεν αγνοεί ποτέ την εξαιρετικά υψηλή ποιότητα των πρώτων υλών και την κατασκευή Made in Italy.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ I

Πιστεύουμε στην ομορφιά που κρατάει στο χρόνο. Όχι στη γρήγορη βιομηχανία μόδας. Όχι στις υπερβολές της πολυτέλειας.

Ως εξαιρετική ίνα, το κασμίρι χαρίζει διακριτική γοητεία. Το Falconeri ήταν πάντα συνώνυμο με υψηλής ποιότητας ρούχα που αποπνέουν εκλεπτυσμένη και διαχρονική κομψότητα. Τα σχέδια ενσωματώνουν την εποχιακή φιλοσοφία του brand, ξεπερνώντας τις πρόσκαιρες μόδες και τις ξεπερασμένες τάσεις. Απεναντίας, συνδυάζουν πολυτελή νήματα με προσιτές, «δημοκρατικές» τιμές. Κάθε ρούχο είναι ένα κομμάτι στο οποίο επενδύεις, έχει σχεδιαστεί για να διαρκέσει μια ζωή, μακριά από αναλώσιμες μόδες. Ήρθε στη ζωή χάρη στην καινοτομία και τη δεξιοτεχνία Made in Italy, με στιλ που περνάνε από γενιά σε γενιά, όπως τα πολύτιμα κειμήλια.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ II

Το μυστικό μας είναι ένας μαγικός συνδυασμός από εξαιρετικές φυσικές ίνες, ιταλικές χειροποίητες δεξιότητες και καινοτόμα συστήματα

Τα υψηλά πρότυπα ποιοτικού ελέγχου τηρούνται σε όλα τα στάδια της παραγωγής, από το νήμα έως το τελικό ένδυμα, για να διασφαλιστεί ότι πληρούνται οι βασικές απαιτήσεις απαλότητας και ανθεκτικότητας. Για κάθε κομμάτι χρειάζεται το μαλλί 2 αιγών, περισσότερο από μία ώρα επεξεργασίας από τις μηχανές ύφανσης και περισσότερο από μία ώρα χειροκίνητου φινιρίσματος. Η εκλεπτυσμένη τεχνολογία αιχμής καθιστά δυνατή την κατασκευή ενδυμάτων με πολύ λίγες ραφές και η χρήση νέων επίπεδων πλεκτών μηχανών καθιστά δυνατή την ανάπτυξη υφασμάτων που προσομοιάζουν στις υφάνσεις των αργαλειών. Όλα αυτά γίνονται στην Ιταλία από εξειδικευμένο και εκπαιδευμένο προσωπικό, το οποίο, μέσω της επίβλεψης και του φινιρίσματος, διασφαλίζει ότι κάθε ένδυμα επιτυγχάνει τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας. Η διαδικασία παραγωγής ενδυμάτων διαχειρίζεται από ειδικευμένους τεχνίτες, που διαθέτουν τεχνογνωσία βαθιά ριζωμένη στην ιταλική πολιτιστική κληρονομιά. Ακριβώς επειδή η Falconeri αποτελεί ένα συνδυασμό savoir-faire, δεξιοτεχνίας και τεχνολογίας.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ III

Από τα βοσκοτόπια της Μογγολίας μέχρι τα καταστήματά μας, κάνουμε τα πάντα, χωρίς μεσάζοντες, φροντίζοντας σε βάθος κάθε λεπτομέρεια, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων και του περιβάλλοντος.

Από τη Μογγολία στο εργοστάσιο παραγωγής Avio στην επαρχία Trento. Οι καλύτερες ίνες κασμίρ. Έρχονται από μακριά, χωρίς τη χρήση διαμεσολαβητών, για να επεξεργαστούν επιδέξια στη συνέχεια σε ιταλικό έδαφος. Η Falconeri πιστεύει στην παραγωγή με οικολογική συνείδηση και δίνει ιδιαίτερη προσοχή ώστε να διασφαλίσει ότι  άνθρωποι και περιβάλλον γίνονται σεβαστά. Για το λόγο αυτό, το brand υποστηρίζει δύο σημαντικούς διεθνείς οργανισμούς που έχουν δεσμευτεί για την προστασία των ατόμων και του πλανήτη. Πρώτα απ’ ‘όλα, το CCMI – Cashmere & Camel Hair Manufacturers Institute (https://www.cashmere.org/), το οποίο προστατεύει τα συμφέροντα των καταναλωτών, των παραγωγών και των λιανοπωλητών διατηρώντας και διασφαλίζοντας την ακεραιότητα του κασμίρ. Επίσης, το SFA, Sustainable Fiber Alliance (https://sustainablefibre.org/) που δρα προς όφελος της αλυσίδας επεξεργασίας χλωρίδας, πανίδας και κασμίρ στη Μογγολία. Η αειφορία είναι ένα ζήτημα που αγκαλιάζει ολόκληρη τη φιλοσοφία του brand που πάντα συνδέεται εγγενώς (από ένα νήμα κασμίρ) με τη φύση σε όλο της το μεγαλείο. Ξεκινώντας από την επεξεργασία των φυσικών ινών που είναι ανανεώσιμες από μόνες τους έως τη δημιουργία μιας σειράς project που αποσκοπούν στη διατήρηση του πλανήτη στην αρχική του κατάσταση.

Εξ ου και η ανάγκη να τηρηθεί το «Σύμφωνο της Μόδας», ένας παγκόσμιος συνασπισμός και μια πραγματική δέσμευση που έχουν μοιραστεί μέχρι σήμερα 67 ακόμη διάσημα ονόματα στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας και της βιομηχανίας μόδας, προκειμένου να διασφαλιστεί ένα πιο βιώσιμο μέλλον για τη Γη, με 3 άξονες: κλίμα, ωκεανοί και βιοποικιλότητα.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ IV

Πιστεύουμε στην υψηλότερη ποιότητα του κασμίρ σε εκπληκτικές τιμές. Μοναδικά προϊόντα για μοναδικούς ανθρώπους.

Το Falconeri Superior Cashmere προέρχεται από νήματα που επιλέγονται σε ad-hoc βάση με προέλευση από την εσωτερική Μογγολία. Η ίνα Duvet αποτελεί την προτιμώμενη επιλογή, καθώς είναι η λεπτότερη και πιο πολύτιμη τρίχα κατσίκας στην περιοχή της Ανατολικής Ασίας. Αυτή η ίνα οδήγησε στη σύλληψη των 2 κορυφαίων νημάτων του brand:
Ultralight 2.50  – ένα εξαιρετικά πολύτιμο, λεπτό νήμα. Είναι πολύ μαλακό και έχει εξαιρετική αναπνευσιμότητα ενώ διατηρεί τη θερμότητα του σώματος. Αποτελεί συνδυασμό 2 νημάτων τα οποία στρίβουμε με 50.000 μέτρα νήματος για να δημιουργηθεί 1 κιλό νήματος). Ultrasoft 2.28 – ένα εξαιρετικά πολύτιμο, λεπτό νήμα. Είναι πολύ μαλακό και έχει εξαιρετική αναπνευσιμότητα ενώ διατηρεί τη θερμότητα του σώματος. Το Ultrasoft Cashmere 228 είναι ο συνδυασμός δύο νημάτων στριμμένων με 28.000 μέτρα νήματος για τη δημιουργία 1 κιλού νήματος. Ultralight 2.50 και Ultrasoft 2.28 είναι προσιτά χάρη στην ανταγωνιστική τιμή τους.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ V

Aυτή είναι η εξέλιξη της πολυτέλειας.Αυτό είναι το Falconeri.
Η Falconeri πιστεύει στη «δημοκρατική» πολυτέλεια. Προσιτή αλλά κυρίως συνειδητοποιημένη, σε θέση να συνδυάζει το Made in Italy savoir-faire με πρακτικές που σέβονται τους ανθρώπους και το περιβάλλον. Το αποτέλεσμα; Κομψότητα βασισμένη σε μία βιώσιμη και συνειδητή επιλογή που μπορεί να αφορά ολοένα και περισσότερους ανθρώπους.

Ακολουθήστε την Calin Group στο Facebook