ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

Βραβεία

Η εταιρεία μας έχει διακριθεί για την φιλική στάση της προς το περιβάλλον με το χάλκινο βραβείο των «Enviromental Awards 2014» και ειδικότερα για τις ενέργειες ανακύκλωσης που υλοποίησαν τα brands CALZEDONIA και INTIMISSIMI. Πρόκειται για 2 πράσινες ενέργειες που υλοποιούμε ορμώμενοι από μία καθαρά πελατοκεντρική αντίληψη κι έχοντας την πεποίθηση ότι μπορούμε να ευαισθητοποιήσουμε το κοινό μας στο ζωτικό θέμα της ανακύκλωσης.

Πιστεύουμε ότι η ανακύκλωση είναι ένα θέμα που αφορά όλους μας. Όλοι όσοι στελεχώνουμε την εταιρεία CALIN, μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα: να αποκτήσουμε μια πιο ενσυνείδητη οικολογική στάση κι έχουμε επιλέξει να συμβάλλουμε ενεργά στην βελτίωση της ποιότητας και του επιπέδου της ζωής μας.

Δράσεις

Πρακτικά, η αρχή έγινε το 2011 με 2 πολύ πετυχημένα προγράμματα recycling που είχαν την μορφή προωθητικών ενεργειών.

Αλυσίδα καταστημάτων CALZEDONIA

Από τις αρχές Απριλίου έως τα τέλη Ιουνίου, κάθε χρόνο, οι πελάτες μας προσκαλούνται να ανακυκλώσουν τα παλιά τους ρούχα κι αξεσουάρ θαλάσσης (σαγιονάρες, πετσέτες θαλάσσης, υφασμάτινες ή πλαστικές τσάντες, μαγιό κ.α). Με αυτό τον τρόπο, μπορούν στη συνέχεια να αγοράσουν είδη της νέας συλλογής προιόντων, με μειωμένες τιμές: 5€ για γυναικεία, 3€ για ανδρικά και 2€ για παιδικά μαγιό και pareo.

Αλυσίδα καταστημάτων INTIMISSIMI

Κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου, οι πελάτες μας παροτρύνονται να φέρνουν για ανακύκλωση ένα παλιό σουτιέν (οποιασδήποτε μάρκας). Με αυτόν τον τρόπο μπορούν στη συνέχεια να αγοράσουν κατά 3€ φθηνότερα το νέο σουτιέν της επιλογή τους από τη νέα συλλογή.

Τα είδη προς ανακύκλωση αποστέλλονται στην I: CO, την παγκόσμια εταιρεία ανακύκλωσης υποδημάτων και ενδυμάτων. Επίσης, δραστηριοποιούμαστε και στην ανακύκλωση τεχνικού εξοπλισμού που προέρχεται από την αντικατάσταση υλικών βιτρίνας 46 καταστημάτων CALZEDONIA στην Ελλάδα. Πρόκειται για υλικά που αποτελούνται κυρίως από μέταλλο και πλαστικό και θα παραδοθούν στην εταιρεία GENERAL RECYCLE S.A.

Από το 2011 μέχρι σήμερα έχουμε ανακυκλώσει 52.871 σουτιέν, 32.184 μαγιό και διάφορα είδη beachwear.

Στόχοι

Στόχος μας μέσα από τα περιβαντολογικά μας προγράμματα είναι να περάσουμε το μήνυμα ότι όλοι μπορούμε να βάλουμε το λιθαράκι μας στην μείωση των απορριμμάτων. Μπορούμε να το πετύχουμε μέσα από την επαναχρησιμοποίηση των ειδών που συλλέγουμε, εξοικονομώντας ενέργεια και φυσικούς πόρους και μειώνοντας τη ρύπανση του φυσικού μας περιβάλλοντος. Άλλωστε, η επαναχρησιμοποίηση είναι η πλέον περιβαλλοντικά προτιμητέα εναλλακτική λύση σε σχέση με άλλες μεθόδους διαχείρισης αποβλήτων.

Είναι μεγάλη μας χαρά να βλέπουμε την εντυπωσιακή ανταπόκριση των καταναλωτών και στις 2 οικολογικές μας προσκλήσεις. Μία θερμή, οικολογικά συνειδητή συμμετοχή που ξεπερνά πολλές φορές το όφελος από το χρηματικό αντίτιμο αφού μεγάλο μέρος του καταναλωτικού μας κοινού μας παραδίδει πολύ περισσότερα είδη χωρίς να προσβλέπει σε αγορά προς όφελός του, παρά μόνο στην ενίσχυση της ανακύκλωσης.