FALCONERI,

FASHION SHOW “FROZEN” 2019

Μέσα σε πάγους που κόβουν την ανάσα! Μπορεί το ημερολόγιο να έλεγε 11 Σεπτέμβρη,
ο χειμώνας, όμως, είχε ήδη ξεκινήσει για το Falconeri Fashion Show που πραγματοποιήθηκε στην αμφιθεατρική αίθουσα του Calzedonia Group. Ένα νοητικό ταξίδι σε πολικά τοπία, γεμάτα από παγόβουνα και κομμάτια πάγου. Το σκηνικό ήταν εμφανώς εμπνευσμένο από την Ισλανδία, το μέρος που επιλέχθηκε για την καμπάνια της νέας συλλογής με πρωταγωνίστρια την Irina Shayk, την οποία φωτογράφισε ο Giampaolo Sgura.

Tα μοντέλα περπάτησαν σε μία πασαρέλα που θύμιζε ένα αέρινο παγωμένο μονοπάτι με αρκτικούς βράχους. Οι θέσεις της πρώτης σειράς είχαν σχήμα παγοθήκης ενώ το Βόρειο Σέλας ήταν το μαγευτικό φόντο που αγκάλιαζε τα χιονισμένα έλατα. Την παγωμένη ατμόσφαιρα ζέσταναν τα looks του fashion show, με την υπογραφή των φυσικών νημάτων Falconeri και του Superior Cashmere.

COLOR & ICE: FW 2019-2020 WOMENSWEAR AND MENSWEAR PALETTE

Η Falconeri παρουσιάζει νέες, σοφιστικέ χρωματικές αλληλεπιδράσεις. Το brand παραμένει πιστό στους κλασσικούς τόνους του dust και του ανθρακί, όπως και τις ουδέτερες αποχρώσεις, ωστόσο προσθέτει μια spicy πινελιά μέσα από μια σειρά λαμπερών και μη αναμενόμενων pop χρωμάτων. Το Superior Cashmere – η πεμπτουσία του brand – ενδύεται τις αποχρώσεις του πράσινου γουακαμόλε, του κόκκινου φραγκοστάφυλου και της μπλε ίριδας. Χρώματα γεμάτα ζωντάνια που φωτίζουν το καθημερινό ντύσιμο – όπως τα πλεκτά με ζιβάγκο. Σημείο αναφοράς, οι χαρακτηριστικές αποχρώσεις των φύλλων του φθινοπώρου αλλά και οι γήινες αποχρώσεις που είναι το ίδιο χαρακτηριστικές. Το μπουκλέ κασμίρ και το μεταξωτό σατέν επιλεγμένο σε μπρονζέ, μεταλιζέ και καμηλό, μέσα από γαλαζοπράσινους συνδυασμούς, αποτελούν μερικά από τα must-have χρώματα της σεζόν.

Στο κλίμα του fashion show, κυριάρχησαν οι αιθέριες αντιθέσεις από όλες τις αποχρώσεις του λευκού – χιονονιφάδα, κρεμ, μπεζ – κάνοντας απόλυτα αισθητή τη παρουσία τους. Τα νέα hot entries για την παλέτα της αντρικής συλλογής περιλαμβάνουν το κόκκινο μούρο και το σκούρο πράσινο που ταιριάζουν με τους περισσότερους κλασσικούς τόνους του μπλε, γκρι, καφέ και καμηλό.

FW 2019-2020 WOMENSWEAR TRENDS

Τα athleisure looks μπαίνουν σε ’’lightweight’’ mode. Το athleisure  wear – με ζεστά και ultra-lightweight νήματα κασμίρ – αποτελεί ένα iconic Falconeri στοιχείο το οποίο συνδυάζει το casual-chic στυλ με την ιδιαίτερη άνεση που προσφέρουν τα φυσικά νήματα. Η συλλογή Jump In Fallμας συστήνει το πλεκτό φούτερ στυλ, τα jogging παντελόνια αλλά και τα πουλόβερ με boxy ζιβάγκο, για άνεση μέσα στη πόλη.

Το στυλ Modern Folkπαρουσιάζει υφάσματα γεμάτα αντιθέσεις και έντονους συνδυασμούς. Τα χρώματα από τα φθινοπωρινά φύλλα όπως μπρονζέ, χάλκινο και καμηλό, συνδυάζονται απόλυτα αρμονικά με κομψά υλικά που μας βάζουν στο mood για autumn looks. Στα highlights το μπουκλέ κασμίρ, αναμεμειγμένο με μεταξωτό σατέν με εξειδικευμένη τεχνική. Η φυσική ομορφιά είναι η ιδέα που εκφράζει την συλλογή ’’Soft Attitude’’, μια θερμή αγκαλιά με απαλές tricot υφές, παντελόνια με δεσίματα, μάξι πουλόβερ και τζάκετ σε φυσικά χρώματα.

F/W 2019-2020 MENSWEAR TRENDS

Από τη Νέα Υόρκη στο Λονδίνο: για τη Συλλογή Fall/Winter 2019-2020, η Falconeri  ξεκινάει ένα διερευνητικό ταξίδι στις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου. Το ταξίδι ξεκινάει με έναν αυθεντικό “Techno-Urban” ρυθμό προσφέροντας στυλ και άνεση. Το ultra high-tech αγνό μαλλί με εξωτερικές λεπτομέρειες από κασμίρ στη φόδρα, προστατεύει και στις πιο χαμηλές θερμοκρασίες. Το πλεκτό κασμίρ με fisherman πλέξεις – το βασικό στοιχείο της συλλογής – παρουσιάζεται με νέα εφαρμογή, για μια νεανική και φρέσκια εμφάνιση. Η χρωματική παλέτα κινείται σε τόνους από μπλε και γκρι μέχρι και καφέ με καμηλό, καταλήγοντας στα χρώματα του κόκκινου μούρου και του βαθύ μπλε. Το ταξίδι συνεχίζεται μέσα από τις ακτές της Αγγλίας, με τη συλλογή “British Atmosphere”.

Με ζητούμενο το british touch και μια πιο σύγχρονη εικόνα, η Falconeri συνδυάζει english prints όπως τα σκοτσέζικα καρό, ταρτάν και μεγάλους ρόμβους σε τζάκετ, ζακέτες και παλτό ενώ δεν λείπουν τα πλεκτά σε φωτεινά χρώματα. Οι νέοι χρωματικοί τόνοι αγκαλιάζουν το βαθύ μπλε, την απόχρωση του βατόμουρου, του σκούρου πράσινου και καφέ. Τα jumpers με ζιβάγκο παρουσιάζονται με διάφορες πλέξεις σε δυναμικά χρώματα και είναι απλά must όπως και τα tweed jackets με μικρά καρό ή τα jumpers με λαιμόκοψη με έντονα καρό μοτίβα.

THE FASHION SHOW IS ORGANIZED IN COLLABORATION WITH MAC AND COTRIL

Η ομάδα make up της MAC Cosmetics με υπεύθυνο τον Global Senior Artist, Michele Magnani, δημιούργησε ένα αυθεντικό make up look για τη «Βασίλισσα του Πάγου». H hair styling ομάδα της COTRIL και ο Global Creative Director, Giovanni Iovino, δημιούργησαν αντίστοιχα ένα παγωμένο ’’snow hair’’ look.

Ακολουθήστε την Calin Group στο Facebook